Vijfde in Parijs-Nice

Vijfde in Parijs-Nice

Styby is vandaag vijfde geworden in de vierde etappe van Parijs-Nice. Twee vluchters wisten na een zware finale voor een uitgedunde groep te blijven. Tom-Jelte Slagter won, terwijl Geraint Thomas, de tweede, de leiderstrui veroverde.

“Na drie vlakke etappes was deze iets zwaarder. Hoewel het heel rustig en makkelijk begon. De eerste 100 kilometer stond er geen wind, maar in de finale ging het daarom niet minder snel. Integendeel. Er lag een klim van drie kilometer met pieken tot 20%. Een waar de sprinters moeilijk zouden overleven.”

Maar de aankomst lag nog een stuk verder. “Ik denk een kilometer of tien. Op de klim zelf ging het er snel aan toe. Ik kon de eerste groep volgen, alleen Slagter en Thomas reden weg. Heel veel voorsprong namen ze nooit, maar de voorsprong die ze namen bleek wel voldoende.”

“Ik probeerde na de klim een stuk of drie keer de kloof naar hen te dichten. Tevergeefs. In de sprint werd ik derde, wat goed was voor een vijfde plaats in de uitslag. In het klassement spring ik wel naar plaats acht op negentien seconden van de nieuwe leider.”

Zdenek kreeg in de etappe van vandaag hulp van Tom Boonen. “Ik wil hem toch speciaal bedanken, want hij heeft me in de laatste vijftig kilometer goed geholpen. Ik heb er veel krachten kunnen sparen voor op het einde. Mijn vorm is niet slecht en dus zien we wel waar ik de komende dagen eindig.”
By on 12/03/2014