Štyby před nedělním kláním v plné formě

Štyby před nedělním kláním v plné formě

Již tuto neděli se v norském Bergenu odehraje další dějství klání o titul mistra světa v silniční cyklistice. Mistrovských titulů má Zdeněk nespočet, ale ten silniční ne. Dva dny před závodem se cítí ve formě a říká, že tento rok poprvé pro mistrovský závod cílil přípravu již od konce Tour de France.

"Od Tour jsem dělal vše proto, abych byl na mistrovství připraven na 100%. Srpnová horská příprava v Livignu, jednorázovky po Tour i Tour of Britain do toho plánu seděly. Poslední tréninkový blok jsem ukončil ve středu na Mallorce. Strávili jsme tam skvělý čas s Romanem Kreuzigerem, Jiřím Polnickým a Petrem Vakočem. Navíc jsme tam měli Pavla Bryndu, fyzioterapeuta, který se o nás perfektně staral a jezdil s námi na motorce tréninky, takže servis naprosto super a byla legrace." řekl k přípravě Zdeněk

Trať by měla být pro klasikáře ideální a Zdeněk bude mít podporu celé české výpravy. Záda mu budou krýt tedy již zmínění Roman Kreuziger, Petr Vakoč, Jiří Polnický a Josef Černý s Janem Bártou. Sestava je to velmi silná a variabilní dostatečně na to, aby pokryla všechny možné scénáře závodu.

"Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Okruh je pro mě dobrý, ale záleží, jak se to rozjede, zda budou úniky a tak dále. Předem to nejde odhadnout, situace může nastat lecjaká. Každopádně se cítím dobře, formu jsem snad načasoval správně. Doufám, že vyjde předpověď, zatím to vypadá na příjemných 18°C a sucho, to by bylo dobré. Déšť mi sice nevadí, ale bylo by to zbytečně nervózní, hrozilo by více pádů. Dnes není počasí nic moc, tak jen krátká vyjížďka a zítra také už jen lehké doladění." shrnul Štyby vyhlídky

Český tým je již tradičně se slovenským a tento rok trenéři vybrali odlehlejší místo na ostrově, kde závodníci mají klid i optimální prostor pro přípravu.

Závod samotný startuje v neděli v 10 dopoledne a na jezdce čeká 267km z části na okruzích.




By Radka Maurová on 22/09/2017