Styby is helemaal terug!

Styby is helemaal terug!

Derde keer, goede keer! Onze wereldkampioen is amper enkele dagen terug na een maand blessure, maar heeft zijn overwinning wel al te pakken. Zdenek was donderdag de beste in de Sylvestercross van Bredene, waar hij Sven Nys in de sprint te snel af was. Niels Albert werd derde.

Na een derde plaats in zowel Diegem als Loenhout behoorde Styby weer tot de favorieten. Ook Albert en Nys vonden hun weg naar de kust, waar voor de tweede keer om een fel gegeerde Vespa werd gevochten. Onder andere Kevin Pauwels en Bart Wellens waren niet van de partij.

Jan Denuwelaere, Dieter Vanthourenhout en Martin Zlamalik waren het best vertrokken en gaven de eerste wedstrijdhelft kleur. Daarna namen Albert, Nys en onze Styby de fakkel over en reden ze de rest van het deelnemersveld op meer dan een minuut. "Maar omdat het parcours niet lastig genoeg bleek, wisten we haast zeker dat het een sprint met drie zou worden."

Een fout in de slotronde ontnam de winstkansen van Albert en het werd uiteindelijk een sprint met twee. Daarin stond geen maat op onze kampioen, die zijn negende van het seizoen mocht vieren. "Een die veel plezier doet", lachte hij. "Ik was misschien niet de beste van de drie, maar ik wou toch zo graag die Vespa winnen."

Correctie: een tweede Vespa. "Ja, want ik won er vorig jaar ook al één. Mijn vriendin Ine grapte nog dat ze ook graag eentje wou, zodat we in de zomer samen ritjes kunnen maken."

En de wedstrijd zelf? "Die was toch zwaarder dan ik had gedacht. Er werd goed doorgereden. Ik ben blij en opgelucht dat mijn knie pijnloos blijft, want ik heb nu toch al drie wedstrijden in vier dagen achter de rug. Wat ik ga doen met Oudejaar? Vroeg gaan slapen, want ik wil goed zijn in Baal."
By on 30/12/2010