Příprava s Nysem i Wellensem

Příprava s Nysem i Wellensem

Mám za sebou druhý tréninkový blok na Mallorce. Musím říct, že to byl parádní týden.
Přiletěl jsem v pondělí odpoledne a byli tam se mnou i Sven Nys a Sven Vanthourenhout. Ve středu se připojil ještě Bart Wellens. Objeli jsme společně několik dobrých tréninkù. Třeba ve čtvrtek jsme jezdili hodně v kopcích a musím říct, že to bylo daleko lepší, než kdybych jezdil sám.
Sven Nys byl perfektní, máme spolu kamarádský vztah. Není to takové, jako mezi dvěma obyčejnými soupeři. Na tréninku jsme kecali o všem možném, byl jsem i u nich na hotelu. Někdy před třemi lety jsem tady s ním taky byl a v tréninku mi dával na frak, hrozně jsem se trápil. Teï to s ním objedu v pohodě na špici. Mám taky velkou radost z toho, jak jde Bart po nemoci každým dnem výkonnostně nahoru. Brzy určitě bude zpátky v závodech.
Párkrát jsem tam navštívil pizzerii Dino, kterou mají čeští majitelé a náramně nám vyvařovali. Dokonce nám upekli štrúdl nebo bábovku, poprvé v životě jsem tam jedl humra a byla to neskutečná lahùdka. V pátek jsme si s Bartem zašli na argentinské steaky a znovu to bylo fantastické.
Počasí bylo fajn, i když už nebyla taková vedra, jako ten první týden. Ale pořád nějakých dvacet stupòù, takže ideální tréninkové podmínky. Odtrénoval jsem, co jsem potřeboval a věřím, že mě to zase posune výš. Protože teï už budou samé závody.
Z Mallorky jsem dnes odletěl do Basileje, kde na mě čekali mechanici a autem jsme jeli do francouzského Nommay na Světový pohár. Doufám, že to bude znovu dobré a prodám formu.




By on 07/11/2009