Šestý v mistrovské časovce

Šestý v mistrovské časovce

Zdeněk dnes obsadil šesté místo v časovce na mistrovství republiky v Šumperku. Dlouho sice vedl, ale pětice favoritù startujících v samém závěru jeho čas pokořila. I tak Štyby zaslouží obdiv, protože závod absolvoval se silným nachlazením. Mistrem republiky se stal překvapivě Jiří Hudeček z PSK Whirlpool-Author.
„Skoro celou noc jsem prokašlal a prosmrkal, nastydnul jsem na etapáku ve Švýcarsku. Navíc jsem byl dost unavený. Proto se mi nejelo podle představ. První tři kilometry jsem se nemohl pořádně dostat do tempa, nohy netočily, jak by měly. Myslel jsem si, že se snad ani nedostanu na svoje tepy, ale nakonec jsem se rozjel. Určitě tam byly rezervy, v některých pasážích jsem měl jet rychleji. Ale ještě mi chybějí větší časovkářské zkušenosti. Nedokážu ještě odhadnout, jaké tempo mám jet,“ řekl Zdeněk.
Zklamán však rozhodně nebyl. „Øíkal jsem, že nejsem žádný velký časovkář. Zatím se pořád učím a uvidíme, jak to bude vypadat v neděli. Myslím, že v silničním závodě mám víc šancí,“ dodal Štyby po časovce na 44 km, při níž každý nastoupal 1000 metrù.
Výsledky: 1. Hudeček (PSK Whirlpool-Author) 1:06:37, 2. Bárta (Team NetApp) +8, 3. Okrouhlický (Sparta Praha) +57, 4. Kozubek (PSK Whirlpool-Author) +1:03, 5. Kadlec (Dukla Praha) +1:17, 6. Zdeněk Štybar (Quick Step) +2:23.





By on 23/06/2011