Styby knap zesde in de Ardennen

Styby knap zesde in de Ardennen

De Ardennenrit in de Eneco Tour is een prooi geworden voor Philippe Gilbert. De alleswinnaar neemt ook de leiding over van Taylor Phinney in het klassement en start morgen met een kleine voorsprong in de vijftien kilometer lange tijdrit naar Roermond. Styby deed het vandaag ook heel goed en strandde op een knappe zesde plaats.

Een handvol renners gaven deze etappe tussen Heers en Andenne kleur. De renners van Omega Pharma-Lotto controleerden de wedstrijd en haalden in de finale alles weer terug. De Muur van Hoei eerder op de dag was een maat voor niets, want de beslissing viel in het laatste kwartier. Na een mislukte poging van onze kampioen om weg te raken plaatste Gilbert op een van de vele hellingen de beslissende demarrage.

Styby nestelde zich in de achtervolgende groep, dat zich de tanden stuk beet op de ontsnapte Gilbert. Tevergeefs, want de Belgische kampioen hield na een solo van zes kilometer stand. In de sprint om de tweede plaats moest Zdenek er enkele laten voorgaan om zelf als zesde te finishen. "Het was een lastige etappe met een sterke wind. Maar Gilbert maakte het nog een stuk lastiger. Ik ben wel tevreden met mijn uitslag", aldus onze man via Twitter.
By on 11/08/2011