Paráda: První i v Koksijde!

Paráda: První i v Koksijde!

Vítězná série Zdeňka Štybara pokračuje! Po prvenstvích v Hasseltu a Hamme-Zogge o minulém víkendu vyhrál i dnešní závod Světového poháru v Koksijde, který je považován za jeden z nejtěžších v celé sezóně!
Štyby ve spurtu udolal Svena Nyse a v závodě Světového poháru triumfoval po více než dvou letech. Naposledy vyhrál 21. října 2007 v Kalmthoutu.
„Hrozně si toho vážím, protože v Koksijde se nám Čechům nikdy moc nedařilo. Byla to taková černá můra kvůli tomu písku,“ řekl. „Navíc je to druhé vítězství ve svěťáku v kariéře, které následuje bezprostředně po prvenstvích v GVA a Superprestigi. Takže si to musím užívat.“
Ve třetím kole zkusil jezdec stáje Telenet Fidea nastoupit. „A najednou jsem měl patnáct vteřin. Nebyl to útok, spíš jsem chtěl ostatní zkusit. Jel jsem si své tempo a počkal jsem, až mě dojedou, protože bych to sám nemusel vydržet až do cíle. Když pak v závěru nastoupil Albert a po něm Nys, bez problémů jsem si je dojel,“ popsal.
O vítězství spurtovalo pět lidí, Zdeněk šel do spurtu opět z první pozice. „Musel jsem to zkusit, když mi to vyšlo v předchozích dvou závodech. Zvládl jsem nástup Vantornouta i Nyse, nechal jsem tam úplně všechno. Je to parádní vítězství,“ řekl Štyby.
Triumf v Koksijde mu hodně spravil náladu. „Za dva roky se tady jede mistrovství světa, takže je to určitě povzbuzení. Tahle písčitá trať je strašně specifická. Když člověk přijede do toho písku popravenej, může během kola ztratit klidně minutu. Před rokem jsem tady byl třetí, když mi jako rádce hodně pomohl Paul Herijgers, ale předloni jsem dojel snad šestnáctý. Neskutečně jsem se v tom plácal,“ dodal.

Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (ČR) 1:04:23, 2. Sven Nys stejný čas, 3. Klaas Vantornout, 4. Niels Albert (vš. Bel.) oba +1, 5. Francis Mourey (Fr.) +3, 6. Bart Aernouts (Bel.) +12, 7. Gerben de Knegt (Niz.) +18, 8. Erwin Vervecken +47, 9. Sven Vanthourenhout +1:11, 10. Kevin Pauwels (vš. Bel.) +1:28, 11. Radomír Šimůnek (ČR) +1:38. Stav Světového poháru po 4 závodech: 1. Albert 300, 2. Štybar 285, 3. Mourey 220, 4. Vantornout 219, 5. Nys 205, 6. Pauwels 198.




By on 28/11/2009