Net geen podium in Gieten

Net geen podium in Gieten

Het veldritwereldje trok na Koksijde naar Gieten, helemaal in het noorden van Nederland. De zege ging er naar Belgisch kampioen Sven Nys, die de zegereeks van onze eigen Zdenek Stybar daarmee doorbreekt. Styby eindigde net naast het podium op plaats vier.

"Ik verwacht niet veel van vandaag", zei Styby vooraf. "De benen zijn niet fris en het parcours is heel lastig." Daarmee werd de hoop op een nieuwe overwinning iets minder groot. "Niets moet", voegde Zdenek er aan toe. "Ik heb er al een mooie gewonnen dit weekend."

Styby nam ook een mindere start op het modderige parcours van Gieten. Snel bleek dat hij niet zou meedingen naar de overwinning, want Sven Nys bleek te sterk. Ook het podium halen bleek plots buiten bereik, want ook Kevin Pauwels en Niels Albert waren beter.

Uiteindelijk strandde Styby na drie zeges op een rij op plaats vier. "En daar ben ik eigenlijk wel tevreden mee", klonk het na afloop. "Ik heb niet zoveel punten verloren voor de Superprestige. Het parcours lag me niet zo goed, maar ik had toch graag op het podium gestaan."

"Ik lag gisteren laat in bed en moest er vanochtend vroeg uit. Ik voelde wel snel dat een vier op vier ver weg was. Maar volgende week is het opnieuw koers, misschien lukt het dan wel weer. Eerst volgt er nog het eerste deel van een tweeweekse stage in Spanje."

STAND SUPERPRESTIGE

1. Sven Nys (BEL) 71 punten
2. Niels Albert (BEL) 69
3. Zdenek Stybar (TSJ) 67
4. Klaas Vantornout (BEL) 56
5. Kevin Pauwels (BEL) 51
By on 29/11/2009