"Die Green Mountain is een steil ding"

De koninginnenrit in de Ronde van Oman is een prooi geworden voor Joaquim Rodriguez. De Spanjaard versloeg op de Green Mountain Christopher Froome, Cadel Evans en Alberto Contador. Zdenek strandde als negentiende op iets minder dan twee minuten.

"Het was vandaag niet meer zo makkelijk als de vorige dagen", laat onze kampioen weten vanuit Oman. "Vanaf het begin waren het Astana, Team Sky en Team Saxo Bank die het initiatief namen voor hun kopmannen. Wij bij Omega Pharma-Quick Step zette onze kopman Peter Velits dan weer uit de wind."

Behalve Zdenek. "Ik moest Velits, vorig jaar hier eindwinnaar, helpen op de slotklim. We zaten in een goede positie, maar toen het ontplofte, konden we niet mee. Peter en ik bleven samen. Hij had een heel slechte dag, want ik moest een paar keer op hem wachten."

"Hij geraakte niet door zijn slecht moment en dus waren de favorieten ver voor ons. Niks aan te doen. Die Green Mountain was trouwens een enorm steil ding. We kropen naar boven op onze 39x28, onze kleinste versnelling. In ieder geval: de conditie is lang niet slecht. Dat moet ik hier vooral onthouden."

In het klassement zakt onze Tsjech drie plaatsen en staat hij nu zeventiende op 1'56" van nieuwe leider Froome. "Ik heb ook goed nieuws, want ik start volgende week met zekerheid in de Omloop Het Nieuwsblad. Mijn eerste Vlaamse klassieker!"
By on 14/02/2013