Styby klaar voor Milaan-Sanremo

Styby klaar voor Milaan-Sanremo

Morgen staat met de Italiaanse topklassieker Milaan-Sanremo (300 kilometer!) Zdenek zijn eerste grote afspraak op het menu. Onze favoriet is er klaar voor. “Maar net op tijd, hoor. Ik voel me vandaag voor het eerst weer helemaal in orde na een zware Tirreno-Adriatico. Ik kijk uit naar morgen.”

“Na de Tirreno had ik die paar dagen rust echt wel nodig. We zijn twee dagen in San Benedetto gebleven voor we naar Milaan afreisden. Hier was het eigenlijk heel moeilijk om te trainen met het drukke verkeer. Maar zware trainingen waren na de Tirreno niet echt meer nodig.”

Die eindigde maar net op tijd. “Ik zat er op het einde wel een beetje door. Ik had nog weinig kracht over. Ik voel me vandaag pas volledig gerecupereerd. Nu kijk ik enorm uit naar morgen. Met Tom Boonen en Mark Cavendish hebben we twee dikke favorieten in onze ploeg.”

“Milaan-Sanremo is voor mij persoonlijk de eerste grote afspraak in het voorjaar. Ze geven enorm slecht weer met veel regen. En toch zie ik het zitten. Met de ploeg die we hebben maken we een mooie kans op een goed resultaat”, aldus onze kampioen, die met het rugnummer 175 zal starten.
By on 16/03/2013