Tweede bij debuut

Tweede bij debuut

Zdenek reed vandaag in Neerpelt zijn eerste veldrit van het seizoen. Aan Niels Albert leek weinig te doen, de wereldkampioen reed solo naar de zege. Een kleine halve minuut later werd Styby knap tweede. Klaas Vantornout vervolledigde het podium.

Syby nam een goede start tussen de warme bossen van Neerpelt en slaagde er als enige in om een snelle Niels Albert te volgen. Althans, voor even, want na een zoveelste versnelling van de Belg moest Zdenek de rol lossen.

"Na twintig minuten had ik een slecht moment", geeft onze kampioen toe. "Albert was echt heel sterk en reed heel snel. Ik moest dan een gaatje laten, en ik kreeg het helaas niet meer dicht."

Styby reed de wedstrijd solo uit en strandde op een dertigtal seconden van de wereldkampioen. "Wat ik absoluut niet had verwacht voor de start. Dus ja, ik ben heel content."

Komende week trekt onze man opnieuw naar Tsjechië, waar hij op zaterdag op een boogscheut van zijn huis in Stribro zal rijden. Op maandag staat er ook een veldrit in Podborany op het programma.


By Niels De Wit on 20/09/2009