Tweede op La Redoute

Tweede op La Redoute

Zdenek heeft een goede zaak gedaan in het klassement van de Eneco Tour. In de zesde etappe met aankomst op La Redoute eindigde hij als tweede na David Lopez Garcia. “Spijtig dat ik de etappe hier niet win, maar ik denk dat ik best tevreden mag zijn.”

“Het was van bij de start al heel lastig”, zegt Styby. “Er gingen steeds grote groepen in de aanval en het was niet makkelijk om te zorgen dat er altijd iemand van onze ploeg mee was. Ik probeerde na dertien kilometer even, in teken van de tussensprint, maar toen liepen mijn benen snel vol.”

Gelukkig ging het na een tijd weer beter. “En op de voorlaatste beklimming van La Redoute sprong ik mee in de achtervolging op de vroege vlucht die was ontstaan. Maar ik kon niet meewerken: Sylvain Chavanel, de kopman, was niet mee en dus moest ik op hem wachten. De perfecte situatie voor mij.”

Tom Dumoulin, die virtueel de leiderstrui overnam van Lars Boom gedurende de etappe, reed zich volledig leeg met het oog op het klassement. “Ik moet zeggen: chapeau! Die was echt heel sterk vandaag. Ik denk dat die de laatste vijftien kilometer amper van de kop is geweest.”

De Nederlander bracht de groep met Zdenek daardoor heel dicht tot bij de uitgedunde kopgroep. “In de laatste kilometer zagen we ze goed rijden. In de sprint bergop ging ik op het grote verzet aan, maar kwam ik net te kort om de laatste vluchter te pakken. Helaas, maar tweede is ook niet slecht.”

“Het was een enorm risico om zo vroeg aan mijn sprint te beginnen. Ik kon ofwel winnen ofwel volledig parkeren. Uiteindelijk is het geen van de twee geworden, maar wel tweede in de uitslag”, aldus onze kampioen, die in het klassement op negen seconden staat van nieuwe leider Dumoulin.

Morgen staat de laatste rit op het programma en die brengt de renners onder andere via de Muur en de Bosberg naar Geraardsbergen. “Het is moeilijk om te voorspellen wat er zal gebeuren, maar ik zal sowieso mijn best doen.”
By on 17/08/2013