Een derde plaats in Loenhout

Een derde plaats in Loenhout

Een nieuwe wedstrijd, een nieuw podium. Zdenek is dinsdag derde geworden in de Azencross van Loenhout, waar hij vorig jaar nog de beste was. In het klassement van de GVA Trofee blijft hij ook derde.

Styby ging goed van start en reed gedurende de eerste twee ronde solo aan de leiding. "Het doel was om de punten mee te pikken aan de tussensprint en dat is goed gelukt. Daarna heb ik bewust gewacht op Nys en Albert."

Een risico nam Zdenek liever niet, en daarom kwamen de twee mannen uit Baal ook gewoon aansluiten. "Een hele wedstrijd alleen rijden was heel zwaar geweest. Ik moet vooruit denken, want morgen staat er weer een veldrit op het menu."

Met z’n drieën gingen ze vervolgens de slotronde in. "Daar dacht ik nog een aanval te plaatsen. Het zat er wel in, tot ik enkele foutjes begon te maken. Plots reden ze dertig meter vooruit en ik kreeg de kloof niet meer dicht."

Uiteindelijk strandde Zdenek op de derde plaats, op een kleine achterstand van winnaar Sven Nys en Niels Albert. "En daar ben ik niet ontevreden mee. Het was een lastige wedstrijd en het was ook heel koud."

GVA TROFEE

1. Niels Albert (BEL) 121 punten
2. Sven Nys (BEL) 116
3. Zdenek Stybar (TSJ) 108
4. Kevin Pauwels (BEL) 76
5. Bart Aernouts (BEL) 73
By on 29/12/2009