Pechdag in de Vuelta

Pechdag in de Vuelta

Op dag drie kregen de renners in de Vuelta een relatief makkelijk parcours voor de wielen geschoven. Die ging van Vigo naar Mirador de Lobeira. Chris Horner toonde zich daar de beste op een korte klim. Styby, die een pechdag kende, eindigde als 146e.

“Het was vandaag niet mijn geluksdag”, zegt Zdenek. “We gingen voor de ritzege met Gianni Meersman, en dus werd Guillaume Van Keirsbulck al vroeg aan het werk gezet. Die reed echt heel sterk. Chapeau, hoor! Hij heeft laten zien dat hij echt veel in zich heeft!”

Net voor de finale ging het voor Zdenek mis. “Ik denk dat ik op zo’n 40 kilometer van de aankomst ten val kwam. Niks ernstig, hoor. Het peloton scheurde een eind verderop door de wind en dus was het moeilijk om terug te komen. Uiteindelijk slaagde de groep waar ik in zat daar wel in.”

“Ik schoof op om Meersman te gaan helpen in de finale, maar toen sloeg het noodlot een tweede keer toe: een lekke band. Ach, morgen volgt een nieuwe dag”, besloot onze Tsjech. De vierde etappe kent opnieuw verschillende hellingen en komt weer aan op een korte knik.
By on 26/08/2013