OPQS grijpt net naast zege met Tony Martin

OPQS grijpt net naast zege met Tony Martin

Bijna konden ze vanavond champagne drinken bij Omega Pharma-Quick Step. Tony Martin won namelijk ei zo na de zesde etappe in de Ronde van Spanje. De Duitser kwam dertig meter te kort. “Verdomme! Dit had een historische overwinning zijn geweest”, klonk het bij Styby.

“Tony ging er al van bij kilometer 0 alleen vandoor. Hij reed 177 kilometer solo en werd pas op het einde weer gegrepen. Ik denk dat hij strandde op dertig meter van de streep. De laatste vijf kilometer was het heel spannend. We stopten goed af, maar blijkbaar net niet goed genoeg.”

Een grote voorsprong kreeg Martin niet in de finale. “We zaten hem heel lang op de hielen in het peloton, dat hem niet te veel voorsprong wou geven. Iedereen besefte dat wanneer Martin een grote voorsprong zou krijgen, we hem pas na de douche zouden terugzien.”

“Met mij ging het iets beter dan de voorbije dagen. Daar ben ik wel blij om. Morgen volgt er een rit over 206 kilometer die gelijkaardig is aan die van vandaag. Hopelijk recupereer ik goed en geraak ik klaar voor het tweede deel van de Vuelta.”
By on 29/08/2013