Benen ontploffen in Valdepeñas de Jaén

Benen ontploffen in Valdepeñas de Jaén

Styby had de negende etappe in de Ronde van Spanje aangeduid. Hier wou hij graag iets tonen. Maar: het draaide anders uit. Een goed resultaat bleef helaas uit. “Ik voel me schuldig tegenover de ploegmaats die een hele dag voor mij hebben gewerkt.”

De negende etappe liep van Antequera naar Valdepeñas de Jaén over 174 kilometer en ging voortdurend op en af. “De start verliep heel snel en de vlucht van de dag was ook snel gevormd. Een aangename start van de etappe, daarna verliep het heel anders.”

“Met nog ruim veertig kilometer van een klim van derde categorie werd het tempo serieus opgetrokken. Het ging razendsnel tot in de finale. De ploeg werkte voor mij, want ik wilde op die lastige aankomststrook een goed resultaat neerzetten.”

De ploeg bracht hem in een goede positie aan de voet van de op een na laatste klim. “Ze hebben dat perfect gedaan. In de afdaling kon ik goed vooraan handhaven, maar net voor de laatste helling liep het mis en verloor ik een paar posities.”

“Ik moest van veel te ver beginnen aan de helling, maar om eerlijk te zijn: op 500 meter van de top ontplofte ik. Meer dan een 37e plaats zat er niet in. Ik voel me schuldig tegenover de ploeg, want iedereen heeft hard gewerkt.”
By on 01/09/2013