Tegen de grond

Tegen de grond

In de Ronde van Spanje waren ze vandaag aan de dertiende etappe toe. Die ging van Valls naar Castelldefels over twee zware beklimmingen. “Misschien wel de lastigste die we tot nu toe hebben gereden. Vooral de start was heel hectisch.”

Bij het uitrijden van Valls gingen verschillende renners tegen de grond. “Leider Vincenzo Nibali besloot om te wachten op die jongens. Heel sympathiek. Daarna volgde een nieuwe start en toen begon de oorlog. Het duurde tot kilometer 70 eer er opnieuw wat rust kwam in het peloton.”

“Daarna volgde al snel een klim van eerste categorie. Een steil ding. Ik begon goed vooraan, maar kon de groep niet volgen en raakte wat achterop. Gelukkig kwam in de afdaling alles weer samen. Gianni Meersman was vandaag onze kopman, maar die zat er toen een beetje door.”

De ploeg besloot de kaart van Zdenek te trekken. “Maar de kopgroep had toen nog een behoorlijk grote voorsprong. Tony Martin, Serge Pauwels en Kristof Vandewalle begonnen heel hard te rijden om alles alsnog samen te krijgen, maar op acht kilometer van de streep liep het mis.”

“Onder een brug kwamen Kristof en ik ten val en was het over. We reden tegen een muur aan, maar zonder veel erg. Ik wist meteen dat het gedaan was. Ach, niks aan te doen”, aldus Styby. Morgen trekt het peloton overigens de bergen in en volgen er drie aankomsten bergop.
By on 06/09/2013