Afzien in de bergen

Afzien in de bergen

De veertiende etappe in de Ronde van Spanje was met 4.320 hoogtemeters enorm lastig. “De meest lastige dag op de fiets dit jaar. Ik hoop maar dat het morgen niet erger is, al heb ik daar mijn twijfels over. Dan is het de koninginnenrit met 5.200 hoogtemeters…”

“Ik was vandaag een van de eersten die moest lossen bergop. ‘Gelukkig’ was het aan het regenen en kon ik terugkomen in de afdaling. Op elke klim herhaalde zich hetzelfde. Nog nooit meegemaakt. Het regende trouwens de hele dag en het was zo’n vijf graden op de top van elke klim.”

Een groot verschil met de voorbije dagen. “Een verschil van een graad of veertig. Ach, ik hoop dat het ergste voorbij is en dat ik vanaf morgen verbeter. Veel renners hebben vandaag opgegeven en ik ben wel een beetje bang voor morgen.”

“Met de neutralisatie bij zullen we weer zo’n 250 kilometer op onze teller hebben staan. Ik kijk er niet naar uit”, aldus onze kampioen, die ondanks zijn slechte benen toch binnen tijd aankwam op een halfuur van winnaar Daniele Ratto.
By on 07/09/2013