Konec mě mrzí, ale dál to nešlo

Konec mě mrzí, ale dál to nešlo

Zdeněk v nedělní etapě odstoupil z Vuelty kvùli vyčerpání. „Tělo prostě stávkovalo a nemohl jsem vùbec jet. Netuším, čím to je a hodně mě to mrzí,“ řekl Štyby, který na Vueltě vyhrál jednu etapu.
„Doufal jsem, že to dnes bude lepší než v sobotu, ale nešlo to. Krátce po startu byl první kopec, který jsem chtěl jet zepředu, kdyby se podařilo skočit do nějakého úniku. Ale bohužel jsem se pořád propadal a najednou jsem zùstal až vzadu mezi autama. Ve sjezdu jsme to nějak ještě dojeli zpátky do pelotonu, ale když začal druhý kopec, odpadl jsem jako první ze všech. To se mi ještě nikdy nestalo. Vùbec nevím, co se se mnou dělo, ale byl jsem úplně bez energie, bez síly. Kopec nahoru jsme ještě nějak vyjeli, ale po sjezdu jsem zabalil. Věděl jsem, že to dál nejde. Ještě nikdy jsem takhle nevybouchnul. Bolel mě žaludek, koleno, prostě se sešlo všechno. Hrozně mě mrzí, že to přišlo zrovna tady na Vueltě. Chtěl jsem dojet do cíle v Madridu, ale bohužel,“ řekl Zdeněk.
V dalších plánech sice počítá se startem na mistrovství světa, ale nejprve musí zjistit, co bylo příčinou víkendové krize. „Po návratu do Belgie na to zkusíme přijít s trenérem a dalšími lidmi, se kterými spolupracuji. Musím se dát dohromady a pak se uvidí, co bude dál,“ dodal Štyby.





By on 08/09/2013