Opgave in Vuelta

Opgave in Vuelta

Zdenek is uit de Ronde van Spanje gestapt. Onze man kon niet meer verder. “Ik ben heel teleurgesteld, maar mijn lichaam liet het niet meer toe om verder te rijden. Ik heb problemen aan mijn maag en mijn knie doet ook nog steeds pijn.”

“Ik weet echt niet goed hoe dit is kunnen gebeuren, maar ik had totaal geen kracht. Heel jammer, want mijn plan was om Madrid te halen. Gisteren ging het al niet goed, maar ik hoopte dat het vandaag een stuk beter zou gaan. Neen dus.”

In de koninginnenrit met vier zware beklimmingen moest Styby de rol al snel lossen. “Ik begon nochtans goed vooraan in het peloton, maar niet veel later zat ik al tussen de wagens vanachter. Ik kon weer aansluiten in de afdaling, maar bij de tweede klim gebeurde net hetzelfde.”

“Ik was de eerste om te lossen. Nog nooit meegemaakt. Na de tweede afdaling stapte ik eruit. Ik weet niet hoe het zo ver is kunnen komen. Ik keer zo snel mogelijk terug naar België voor een gesprek met mijn trainer en de mensen rondom mij.”

Hoe het programma van Zdenek er voor de komende weken uit ziet is nog afwachten. “Ik hoop dat ik naar het wereldkampioenschap in Firenze kan, maar eerst moet ik te weten komen hoe dit hier is kunnen gebeuren. Pas daarna kunnen we terug aan koersen denken.”
By on 09/09/2013