Styby 26e in nat en zwaar WK

Styby 26e in nat en zwaar WK

Rui Costa is de nieuwe wereldkampioen. De Portugees toonde zich in Firenze na 272 kilometer sterker dan Joaquim Rodriguez en Alejandro Valverde. Zdenek reed een verdienstelijke wedstrijd en eindigde als 26e. “Amai, wat een lastige koers.”

“Het regende van start tot finish”, zei Zdenek na afloop. “Met nog 80 kilometer te gaan was het peloton nog 20 man groot. De rest van het peloton lag op het gladde asfalt. Ik dacht dat we met een beperkte groep zouden finishen, maar uiteindelijk viel dat nog wel mee.”

Een groot deel van de gevallen renners sloot namelijk weer aan. “Ik voelde me ronde na ronde sterker worden. Nochtans had ik gedacht dat de wedstrijd iets te lang ging zijn. Ik besloot om te wachten tot de laatste ronde, maar op de klim kwam ik te kort.”

De betere klimmers wisten zich op de steile knik af te scheiden van de rest van het peloton en streden voor de regenboogtrui. Rui Costa was de sterkste. “Geen verrassing. Die is al heel het jaar sterk bezig. Sowieso had vandaag de sterkste renner gewonnen, hoor.”

En wat nu? “Volgende week rijd ik nog de Ronde van Lombardije, waarna ik ook naar China vertrek voor de Ronde van Peking. Tony Martin won daar al twee keer het eindklassement en dus gaan we dit jaar voor drie. Ik ben behoorlijk moe, maar er zit nog wel wat op.”
By on 30/09/2013