Styby opnieuw de beste in de 'Boonen & Friends Charity Cyclocross'

Styby opnieuw de beste in de 'Boonen & Friends Charity Cyclocross'

Zdenek heeft net als vorig jaar de liefdadigheidscross Boonen & Friends gewonnen. In Mol moest onze Tsjechische kampioen met een minuut achterstand beginnen, maar die werkte hij opnieuw helemaal weg. “Het was niet makkelijk”, zuchtte de winnaar na afloop.

Net als vorig jaar waren er opnieuw een aantal bekende namen afgezakt naar de Kempen. Tom Boonen, de organisator, was van de partij, net als onder meer Jan Bakelants, Thomas De Gendt en Niki Terpstra. Zij kregen een voorsprong van één minuut op onze ervaren veldrijder.

Dat bleek echter opnieuw onvoldoende. “Het was nochtans niet makkelijk. Ik moest van fiets wisselen en had daarna veel moeite om Maarten Wynants bij te halen. In de voorlaatste ronde lukte dat toch en in de laatste zandstrook kon ik hem van me afschudden.”

Styby won de wedstrijd en met Wynants op twee en Pieter Vanspeybrouck op drie was het podium identiek als dat van vorig jaar. Volgende week trekt onze man op stage met Omega Pharma-Quick Step, waarna de eerste veldrit in Essen volgt op 21 december. “Welke daarna volgen, weet ik nog niet.”
By on 30/11/2013