Zdenek neemt deel aan zes crossen

Zdenek neemt deel aan zes crossen

Net als vorig jaar zal Zdenek opnieuw te zien zijn in een aantal veldritten. Debuteren doet hij op 21 december in Essen, waarna er met zekerheid nog vijf wedstrijden volgen. “Het veldrijden is voor mij nog altijd een grote passie en het is moeilijk om dat volledig op te geven.”

Na Essen volgt de wereldbekermanche in Heusden-Zolder, gevolgd door Loenhout, Bredene, Diegem en Baal. “Ik verwacht niet dat ik dezelfde resultaten zal halen als vorig jaar. Nu sta ik een stuk verder in het klassement van de UCI en moet ik achteraan starten.”

“Het niveau in de cross is erg hoog en er zijn erg sterke renners. Mijn doel is om zo goed mogelijk te rijden en alles te geven uit respect voor de wedstrijden, de organisatoren en de fans. Of ik ook deelneem aan het Tsjechisch kampioenschap op 12 januari weet ik nog niet.”

Het kampioenschap valt samen met het trainingskamp van Omega Pharma-Quick Step. “En ik vind het belangrijk om daar te zijn, want daar moet ik de basis leggen voor het nieuwe seizoen. Het WK is mogelijk, maar dat hangt af van hoe ik mij voel in de eerste crossen. Als ik start, wil ik goed rijden.”
By on 13/12/2013