De snelste in Bredene!

De snelste in Bredene!

Zdenek heeft de veldrit in Bredene naar zijn hand gezet. In een sprint met twee toonde hij zich sneller dan Rob Peeters. Dieter Vanthourenhout eindigde als derde. “En of ik hier blij mee ben! ’t Was alles behalve makkelijk. Ik heb tot de laatste meters moeten vechten.”

Het parcours lag er in Bredene aanvankelijk droog bij. “Maar na een paar ronden begon het te regenen en dus veranderde het snelle rondje. Het werd erg technisch en modderig. De kopgroep, die meteen na de start was ontstaan, verloor daardoor man na man.”

“In de laatste ronde ging Peeters in de aanval. Ik probeerde hem te volgen, maar kreeg het gat niet snel genoeg dicht. Ik reed zo rap ik kan. Ik dacht: ’t is hier alles of niks. De tegenwind naar de aankomst heeft in mijn voordeel gespeeld, want daardoor kwam ik in de slotmeters terug.”

Styby ging op en over de moegestreden Peeters en won zijn eerste veldrit van het seizoen. “Goed voor mijn derde Vespa, want die kreeg de winnaar hier. Nu heb ik er eentje voor in mijn huis in Mallorca. Ik ben benieuwd hoe de benen morgen voelen, want dan volgt mijn vierde wedstrijd in vier dagen!”

Foto Š photopress.be
By on 28/12/2013