Net geen podium in Diegem

Net geen podium in Diegem

Styby is vierde geworden in de avondcross van Diegem. Onze kampioen raakte nooit vooraan na een snelle start van Sven Nys, die samen met Tom Meeusen en Niels Albert afgescheiden voor de zege vochten vanaf de eerste ronde.

Onze man dook als negende het veld in en schoof maar stelselmatig op. Toen hij toch de leiding nam van de groep, waren de eerste drie al gaan vliegen. “Het was al moeilijk om de vierde positie te pakken. Toen ik wist wie er weg waren wist ik dat het nog een stuk moeilijker zou worden.”

Na een fout in de materiaalpost halverwege brak de veer bij Zdenek. “Ik verloor zo’n twintig seconden en concentreerde mij vanaf dan echt op plaats vier. En dat is uiteindelijk ook gelukt. Ik ben wel blij, want ik had niet gedacht dat mijn lichaam zo goed zou reageren na vier dagen cross.”

“Ik wil graag nog de aanwezige fans bedanken voor hun steun. De organisatie vertelde ons dat er ongeveer 21.000 mensen aanwezig waren. Het was dan ook de laatste cross van het jaar. De sfeer was fantastisch en iedereen heeft er van genoten. Zowel de fans zelf als de renners.”
By on 30/12/2013