Nog maar eens tweede in Baal

Nog maar eens tweede in Baal

Zdenek is voor de zesde keer in zijn carričre tweede geworden in de Grote Prijs Sven Nys. De man naar wie de koers is genoemd was weer een maat te sterk. Nys ging er al in de eerste ronde vandoor en fietste bijna een minuut weg van de tegenstand.

“Tweede worden na Nys, die in topvorm is, voelt als een overwinning”, zei Styby na afloop. “Hij is dan ook thuis in Baal en fietst voor eigen volk. Dus ik wist dat het moeilijk zou worden om hem hier te kloppen. Bovendien was het parcours volledig zijn ding, met veel modder.”

Onze Tsjech reed achter Nys naar een verdienstelijke tweede plaats. “Ik had de beste benen in de zes crossen die ik heb gereden. Ik had er ook enorm veel zin in, want ik ben hier graag. Baal is één van mijn favoriete wedstrijden, ondanks dat ik hier toch nog nooit kon winnen.”

“Vorig jaar eindigde ik in al mijn wedstrijden telkens op het podium. Dat lukte dit jaar niet. Het was een stuk moeilijker, want ik moest verder starten. Het was niet makkelijk om snel vooraan te geraken en dat kostte mij soms veel energie. Maar ik ben natuurlijk heel tevreden. Ik won dan ook in Bredene.”

Zdenek reed overigens voor het laatst in de Tsjechische kampioenentrui. “Ik ga hem op 11 januari niet verdedigen. Ik ben dan op trainingskamp met de ploeg als voorbereiding op het wegseizoen. Mijn conditie is niet slecht, maar de verplaatsing is moeilijk.”

En wat met het wereldkampioenschap? “Hoogerheide ligt vlak bij Essen, waar ik in België woon. Of ik daar ga rijden weet ik nu nog niet. Dat zal af hangen van een aantal factoren. De beslissing valt later, een week of enkele dagen voor het kampioenschap.”
By on 01/01/2014