Štyby jede v Hoogerheide!

Štyby jede v Hoogerheide!

Už je to potvrzeno! Zdeněk dnes po tréninku na trati mistrovství světa v nizozemském Hoogerheide oznámil, že se v neděli postaví na start světového šampionátu. Bude mít tak šanci bojovat o třetí titul v elitní kategorii.
„Jsem v dobré kondici a těším se. Na Mallorce jsem tvrdě trénoval a jsem připraven závodit,“ řekl Štyby. „Tra se mi strašně líbí, zatím to vypadá, že by se nemuselo skoro běhat. Jen doufám, že do neděle nebude pršet,“ dodal.
Chce se porvat o co nejlepší výsledek, v roce 2009 byl v Hoogerheide druhý za Belgičanem Albertem. Nyní je největším favoritem Sven Nys, ale belgičtí novináři předpovídají, že jediný, kdo ho mùže porazit, je právě Štybar.
„Těší mě, že se mnou počítají, ale bude to moc těžké. Sven má excelentní formu, což ukazoval v posledních závodech. Mùže to být hodně taktický závod. Slyšel jsem, že Belgičani chystají něco proti Nysovi, takže nemusejí jet jako tým, z čehož by se něco dalo využít. Ale uvidíme až v neděli, jak to nakonec bude.“
Sám by za úspěch považoval některou z medailí. „To je takový mùj osobní cíl. No, a kdyby to vyšlo na titul, byla by to fantazie. Natrénováno mám, na Mallorce jsem udělal spoustu práce. Jsem delší dobu v přípravě na silnici, takže došlo i na trénink intenzity, a toho bych měl v cyklokrosu využít,“ přiznal Zdeněk. „Teï už nic nenatrénuju, pokusím se vyležet formu,“ dodal s úsměvem.
Definitivní rozhodnutí o svém startu na MS udělal až dnes při tréninku. „Bylo to v první rundě, když jsem měnil kolo. Cítil jsem se opravdu dobře, tra je skvělá. Měl jsem strach, aby tu nebylo moc bahna, ale je to v pohodě. Kdyby mi někdo řekl, na jaké trati bych jel nejraději mistrovství světa, vybral bych si přesně tuhle. V sobotu má sice podle předpovědi pršet, ale neměly by z toho být nějaké bahenní lázně,“ dodal Štyby.






By on 30/01/2014