V zimě jsem dostal křeče

V zimě jsem dostal křeče

Štyby má za sebou první letošní klasiku. V oblíbeném závodě Omloop Het Nieuwsblad obsadil po 198 kilometrech za chladného a deštivého počasí 29. místo. Vítězství vybojoval Brit Stannard ze Sky.
„Závod jsme měli jako tým skvěle rozjetý. Mně se celou dobu jelo celkem fajn a těšil jsem se na finále,“ popisoval Zdeněk. „Jakmile začalo pršet, celý peloton začal být nervózní. Sundal jsem si dlouhé návleky a bundičku, abych byl připravený na závěr. Začalo znovu pršet a bylo asi jen pět stupòù. Z té zimy jsem dostal křeče do nohou a pak i do zbytku těla, hlavně za krkem. Každý nástup na mě byl moc. Snad nikdy v životě jsem se víc netěšil na cíl. Byl jsem promrzlý úplně stejně, jako vloni na Milán-San Remo,“ řekl Štyby.
Z týmu Omega Pharma-Quick Step byl nakonec nejlepší pátý Niki Terpstra. „Myslím, že jsme jako celý tým měli na víc. Skvěle jel Iljo Keisse, který tahal celý závod sám na špici, a výsledkem bylo páté místo Nikiho. Gratuluji Stannardovi, podal skvělý výkon v těchto podmínkách,“ dodal Zdeněk, který nakonec v neděli nestartoval na další klasice Kuurne-Brussel-Kuurne a odletěl trénovat na Mallorku.




By on 02/03/2014