Styby is derde en schuift op in klassement

Styby is derde en schuift op in klassement

Styby is vandaag knap derde geworden in de zesde etappe van Parijs-Nice. Op de steile slotklim moest hij enkel Carlos Betancur en wereldkampioen Rui Costa voor zich dulden. In het klassement schuift onze man op naar een vierde plaats.

“Het was opnieuw een lastige rit”, vertelt Zdenek. “Niemand raakte echt weg tot na kilometer 70. Het peloton lag toen wel al grotendeels uit elkaar na een lastige klim in het begin. We hadden na die eerste zeventig kilometer een gemiddelde snelheid van 49 kilometer per uur. Ongelofelijk.”

In de ploeg van Omega Pharma-Quick Step werd de kaart van onze favoriet getrokken voor de finale. “En dat is toch een beetje een nieuwe rol. Ik wil iedereen daarom ook bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hadden. Door dat vertrouwen reed ik ook heel goed op het einde.”

“Er stond veel klimwerk op het programma in de finale. De aankomst lag op een steile knik. Ik eindigde er als derde, maar had het gevoel dat er meer in zat mits ik in een betere positie aan de klim begin. Toch moet ik tevreden zijn. Proficiat trouwens aan Betancur, die heeft de conditie echt te pakken.”
By on 14/03/2014