Geen derde plaats in Parijs-Nice

Geen derde plaats in Parijs-Nice

Zdenek is er niet in geslaagd zijn derde plaats vast te houden in Parijs-Nice. In de laatste etappe verloor hij op de slotklim contact met de groep der favorieten waardoor hij buiten de top tien viel. “Dit is een van de grootste ontgoochelingen in mijn carričre tot dusver.”

“Ik wist wel dat het vandaag hard en moeilijk zou worden, maar ik geloofde wel in mezelf. De start verliep goed en ik nam onderweg twee bonificatieseconden mee, waardoor ik José Joaquin Rojas, de nummer vier, in het klassement op drie seconden zette.”

Daarna volgden vijf beklimmingen. “Op de voorlaatste had ik wat problemen om het tempo te volgen, maar ik dacht dat de laatste klim me beter zou liggen. We waren het parcours vanmorgen al eens komen verkennen in de auto. Ik wilde niets aan het toeval overlaten.”

“Maar op de laatste klim van 4,5 kilometer moest ik helaas passen. Ik had geen kans meer om terug te komen, want de aankomst lag te kort bij de klim. Ik ben heel teleurgesteld, maar heb tegelijk ook veel kunnen leren hier in Parijs-Nice.”

Styby werd uiteindelijk 15e in het eindklassement. “Ik wil de hele ploeg nog bedanken voor de voorbije week. Nu vertrek ik weer naar Mallorca, waar ik Milaan-Sanremo wil voorbereiden.” Die klassieker staat komende zondag op het programma.
By on 17/03/2014