Zevende in Milaan-Sanremo

Zevende in Milaan-Sanremo

Styby is heel knap zevende geworden in Milaan-Sanremo. Na 300 kilometer eindigde de eerste grote klassieker van het jaar op een spurt met een uitgedund peloton. Daarin trok Omega Pharma-Quick Step de kaart van Mark Cavendish, die vijfde werd. De zege ging naar de Noor Alexander Kristoff.

“Het weer was enorm slecht vandaag. Ik kan me geen moment herinneren waarop het niet regende. We waren allemaal klesnat. We waren gestart met een sterke ploeg, maar door de regen en koude verloren we een aantal sterke pionnen.”

In de finale kon kopman Cavendish nog rekenen op Jan Bakelants en onze Styby. Die eerste reed zich op de Cipressa leeg, waarna Styby de Britse kampioen bijstond op de Poggio. “Daar had ik een versnelling van Fabian Cancellara en Peter Sagan verwacht. Van zodra iemand aanzette, reageerde ik.”

“Het moest en zou een spurt worden. Na de afdaling reed ik op kop om de groep samen te houden. Jammer dat Cavendish het daarna niet kon afwerken. Ik onthoud wel dat ik in een goede vorm verkeer en ik deze afstand goed kan verteren.”
By on 23/03/2014