Veel pech voor Styby in de E3

Veel pech voor Styby in de E3

Met een tweede en vierde plaats greep Omega Pharma-Quick Step net naast de hoofdprijs in de E3 Harelbeke. De zege ging er naar de Slowaak Peter Sagan. Styby kende een pechdag en eindigde op een negentiende plaats.

“De pech begon al na 50 kilometer. Ik had problemen met mijn derailleur en dus moest ik van fiets wisselen. Ik ging van een SL4 naar een Venge, een ander model. Ik wilde graag snel terug naar de SL4, maar hij was nog niet in orde toen we de finale naderden. Ik koos voor mijn Roubaixfiets.”

Daarna volgde al snel La Houppe, een van de vele beklimmingen door de Vlaamse Ardennen. “Een massale valpartij zorgde ervoor dat het peloton in verschillende stukken brak. Ik zat op dat moment helemaal achteraan, omdat ik maar net een andere fiets genomen had. Een slecht moment dus.”

“Het duurde heel lang voor ik opnieuw vooraan geraakte. Op de Eikenberg was ik er weer. Het tempo zakte echter nooit in de koers. Er was geen tijd om te recupereren van de inspanningen. De volgende helling volgde al snel en opnieuw was er een valpartij.”

Zdenek zat in 20e positie en werd opgehouden. “Het gebeurde net voor de Paterberg, een cruciaal punt. Weer een heel slecht moment. Ik keerde na een nieuwe grote inspanning terug, volgde Fabian Cancellara toen die doortrok op de Oude Kwaremont, maar de koers was dan eigenlijk al gereden.”

“Een groep van vier was tussen de valpartijen door weggereden en vocht voor de zege. Daarbij ook Niki Terpstra en Stijn Vandenbergh, twee ploegmaats. In de slotfase, net voor de Varent, reed ik trouwens nog eens lek en was mijn goesting echt over. Ik schakelde weer over naar mijn SL4.”

Onze favoriet sloot toch weer aan bij de groep met Cancellara en Tom Boonen, maar spurtte niet mee voor een plaats in de top tien. “Ik zat in een slechte positie. Dat kwam eigenlijk gewoon omdat ik niet meer geconcentreerd was. Ik had veel meer van deze koers verwacht.”

“Proficiat aan Peter Sagan, die een sterke koers heeft gereden. Ongelofelijk dat hij gewoon twee jongens van onze ploeg kan afhouden. Zondag volgt overigens mijn volgende wedstrijd met Gent-Wevelgem. Ik hoop dat ik snel gerecupereerd geraak.”
By on 28/03/2014