Nevyšlo to podle představ, jsem popravený

Nevyšlo to podle představ, jsem popravený

Zdeněk skončil ve své oblíbené klasice Kolem Flander na 18. místě. Vítězství vybojoval Švýcar Fabian Cancellara a Štybyho mrzelo, že to závodníkùm stáje Omega Pharma-Quick Step nevyšlo o něco líp.
„Měli jsme tři lidi v první desítce, ale všichni bychom to vyměnili za jedno první místo. Nedá se nic dělat, to je prostě život,“ řekl Zdeněk.
„Těžko říct, jestli jsme něco mohli udělat jinak. Nemyslím si, že jsme to protaktizovali. Měli jsme závod pod kontrolou do třiceti kilometrù před cílem, pak se to vyvinulo tak, že od nás odjel Stijn Vandenbergh. Jediná smùla byla, že zrovna on není moc dobrý spurtér a skončil čtvrtý ze čtyř. Kdyby tam byl Niki Terpstra nebo já, možná bychom ve spurtu něco dokázali, ale nemá cenu říkat, co by bylo, kdyby. Jisté je, že když nastoupil na Kwaremontu Cancellara s Vanmarcke, byli v tu chvíli nejsilnější a nikdo z nás nebyl schopen je následovat,“ přiznal Štyby.
„Tyhle závody jsou obrovskou loterií. Jde o to být ve správnou chvíli na správném místě a to od nás dnes byl Stijn. Jen je škoda, že není tak rychlý a v tom spurtu neměl moc šancí,“ přiznal Zdeněk.
Sám toho měl po závodě dost. „Ale plný brejle toho museli mít všichni. Celé tělo je totálně popravené. Byl to záhul nejen na fyzičku, ale i na psychiku, protože na těch úzkých cestách je to boj o přežití. Lehla snad pùlka lidí z balíku, od nás naštěstí jen Nikolas Maes,“ prozradil Štyby.
Teï si dá dva volnější dny a od středy začne naplno trénovat. Už za týden ho čeká další přetěžký závod: peklo na kostkách Paříž-Roubaix.





By on 06/04/2014