Styby schuift plaats op in Roubaix

Styby schuift plaats op in Roubaix

Niki Terpstra heeft Parijs-Roubaix gewonnen. De Nederlander, ploegmaat van Styby bij Omega Pharma-Quick Step, kwam na een solo van 6 kilometer alleen toe op de piste in Roubaix. Even later bolde Zdenek als vijfde over de streep. Eén plaats beter dan vorig jaar.

“Ik ben heel blij voor de ploeg”, klonk het na afloop. “Na de laatste kasseistrook ontstond een groep van een man of tien. Daarbij Tom Boonen, Niki Terpstra en mezelf van OPQS. Niki plaatste een aanval en werd niet meer ingelopen.”

Boonen en Styby hielden natuurlijk de benen stil. “Ik denk niet dat er nog iemand in staat was om het gat naar Niki te dichten. Hij viel aan op het beste moment en verdiende dus te winnen. Zelf dacht ik nog voor een derde plaats te gaan, maar dat lukte helaas niet.”

“Ik ben hoe dan ook tevreden. Ik denk dat ik een van de besten in koers was vandaag. En als ik elk jaar een plaats beter doe, dan kan ik binnen enkele jaren misschien winnen”, lacht Styby, die volgende week zondag ook nog start in de Amstel Gold Race.
By on 13/04/2014