Těším se na závody

Těším se na závody

Poprvé od Amstelu, který se jel 20. dubna, se Štyby postaví zítra na start závodu. Bude to přetěžký etapák Critérium du Dauphiné ve Francii, kde bude v první řadě pomáhat lídrovi Omega Pharma-Quick Step Kwiatkowskimu.
„Už se opravdu těším, dlouho jsem nezávodil a jen jsem trénoval sám. Kluci mi chyběli, stejně jako lidi z týmu. Bude to zase hezké shledání,“ řekl Zdeněk.
Netuší, jak na tom po dlouhém tréninkovém bloku na Mallorce bude, „Chybí mi závodní kilometry, neměl jsem žádné srovnání. Viděl jsem jen watty a tepy, odrážím se jen od těchto údajù. Těžko mùžu počítat s nějakou super formou, ale předpokládám, že by měla gradovat směrem k dalším závodùm,“ dodal Zdeněk, který hodně trénoval i na časovkářském kole.
Na Dauphiné se hodně těší. „Pro spoustu klukù je to finální příprava před Tour a určitě budou ve skvělé formě. Konkurence tam bude fantastická. My se budeme snažit v první řadě pomoci Kwiatkowskimu, který je dobře připravený směrem k Tour. A pokud se naskytne šance, zkusil bych se porvat o úspěch v nějaké etapě. Ale prioritou je co nejlepší umístění Kwiatka.“





By on 07/06/2014