Geen perfecte rit, wel beter gevoel

Geen perfecte rit, wel beter gevoel

De zesde etappe in de Dauphiné was met zes beklimmingen opnieuw erg lastig. Simon Spilak won, Styby kwam samen met vier ploegmaats vier minuten later toe in La Mure. “Geen perfecte rit voor ons, maar ik voel me wel nog altijd beter worden.”

“Het was een hele lastige rit. Heel veel renners probeerden mee te zijn in de vroege vlucht, waaronder ook mezelf. Maar na 15 kilometer was er een grote crash en bleven we maar met een man of 30 over. Daarop beslisten we om te wachten tot iedereen weer de aansluiting kon maken.”

Wanneer dat gebeurd was, ging het alsmaar sneller. “Iedereen wilde echt mee zijn. Na de eerste klim was de goede groep vertrokken en dat was zonder mij. De opeenvolging van beklimmingen zorgde voor veel verbrokkeling in het peloton, dat op dat moment nog uit 40 renners bestond.”

Styby en zijn ploegmaats raakten samen met kopman Michal Kwiatkowski achterop. “We probeerden hem terug te brengen, maar dat lukte helaas niet. Ik moet wel zeggen dat ik enorm onder de indruk ben van ploegmaat Kevin De Weert.”

“In de Ronde van Spanje van vorig jaar ging die heel zwaar tegen de grond. Het einde van zijn carričre werd gevreesd. Hij kwam terug en het doet me veel plezier om hem hier zo aan het werk te zien. Ik heb heel veel respect voor hem, want moet sinds augustus door een hel zijn geweest.”
By on 13/06/2014