Superdag voor OPQS in de Dauphiné

Superdag voor OPQS in de Dauphiné

Jan Bakelants heeft de zesde etappe in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De ploegmaat van Styby was in een sprint met twee sneller dan Lieuwe Westra van Astana. Styby zelf eindigde een kleine halve minuut later als derde.

“Een fantastische dag voor Omega Pharma-Quick Step”, klonk het na afloop. “Ik had al een voorgevoel deze ochtend toen ik opstond. Ik wist dat we misschien wel iets konden proberen als we vroeg in de aanval zouden trekken. En zo gebeurde het ook.”

De etappe begon snel en in het eerste halfuur ging de kilometerteller niet onder de 53 kilometer per uur. “Aan het einde van de rit zouden we zelfs zo’n 45 kilometer per uur overhouden. Ja, ’t was meewind, maar toch. Ondanks de hoge snelheid slaagden we er in om een vlucht op te zetten.”

“De groep bestond uit zestien renners en van onze ploeg waren Baky (Bakelants) en ik mee. Iedereen werkte goed mee en dus wist ik dat we een goede kans maakten om tot het einde weg te blijven. We hielden vooral Lieuwe Westra en Pim Lighthart in de gaten. Die twee reden echt sterk.”

De twee Nederlanders vielen aan in de finale. “En Bakelants was de eerste om te reageren. Ik zat zelf op dat moment net iets te ver. Ze namen snel een seconde of 20. Ik wilde er natuurlijk niet naartoe omdat Baky mee was, maar toen Lighthart vooraan moest lossen dacht ik wel aan plek drie.”

Bakelants won de etappe en 24 seconden later won Styby de sprint. “En dus was ik derde. Hier ben ik heel blij mee na zeven weker zonder competitie. Ik voel me beter en beter. Nu staan er nog twee snelle etappes op het programma hier in de Dauphiné. We zien wel wat er gaat gebeuren.”
By on 13/06/2014