Zware laatste dag in de Dauphiné

Zware laatste dag in de Dauphiné

De Dauphiné zit er op. De laatste etappe naar Courchevel was opnieuw een zware met vier beklimmingen. “Maar de renners maakten het op zich nog veel lastiger”, weet Zdenek, die vandaag samen met de bus een halfuur na dagwinnaar Mikel Nieve binnen kwam.

“Vandaag was het een beetje zo’n etappe waarvan je hoop dat die nooit zal komen. Het was volle gas van in het begin en daardoor vielen er meteen gaten. Een groep van 22 zou wegrijden en Saxo Bank zou er achter jagen. Alles zou weer samenkomen, maar dan gingen die van Team Sky. Gekkenwerk.”

De mannen van het klassement bleven vooraan over. “En ik zat toen in een groep van een man of 100. We wisten niet goed: zijn we nu het peloton of de grupetto? Ik reed in die groep uit en dat een halfuur na de winnaar. Andrew Talansky zorgde voor de verrassing en werd eindwinnaar. Proficiat aan hem.”

“Over mijn conditie ben ik heel tevreden. Het ging deze week dag na dag beter. Nu is het zondagavond en ben ik onderweg naar de luchthaven. Ik zal twee dagen in België verblijven en vertrek dan samen met Ine naar Tsjechië. Daar volgt mijn volgende doel: de nationale kampioenschappen.”
By on 15/06/2014