TSJECHISCH KAMPIOEN!

TSJECHISCH KAMPIOEN!

Zdenek is in Slavkov u Brna Tsjechisch kampioen geworden. Het is zijn eerste nationale titel op de weg, na zeven titels in het veld. “Hier ben ik heel gelukkig mee”, reageerde Styby na afloop. “Ik ga de trui met heel veel trots dragen het komende jaar.”

“De wedstrijd was heel snel en dat kwam vooral door de jongens van NetApp met Jan Barta en Leopold Konig. Gelukkig kon ook ik rekenen op een sterke ploeg, want naast Petr Vakoc, was ook de belofteploeg Etixx, verbonden aan mijn ploeg Omega Pharma-Quick Step, hier met drie.”

Die jongens zorgden er mede voor dat Styby in de finale samen met Peter Sagan in de aanval kon. “Want, zoals iedereen weet, rijden Tsjechië en Slowakije elk jaar samen hun kampioenschap. Sagan was natuurlijk een goede bondgenoot, want hij was als Slowaak geen rechtstreekse concurrent.”

In de laatste ronde begon het nog hevig te regenen. “Maar dat vonden we niet erg. Het was hier zo’n dertig graden, en dus konden we wat verfrissing gebruiken. De wegen waren wel nat, en dus kwamen er in de spurt geen ellenbogen aan te pas. We maakten het elkaar dus niet moeilijk.”

Styby kwam voor Sagan als eerste over de streep en greep de titel. Vakoc nam als tweede Tsjech het zilver en het brons ging naar Barta. “Ik plaats deze titel behoorlijk hoog. Ik ben er trots op. Ook op de beloften die hier vandaag voor mij reden. Ik bel straks eens naar de baas om ze een contract te geven!”
By on 29/06/2014