Mistr republiky!

Mistr republiky!

Zdeněk to dokázal! Ve Slavkově u Brna vybojoval v neděli první titul mistra republiky na silnici! O prvenství v českém šampionátu rozhodl nástupem s pozdějším slovenským mistrem Peterem Saganem zhruba 10 kilometrù před cílem.
To dva velcí favorité odskočili za hustého lijáku z vedoucí 8 členné skupiny. Do cíle přijeli osamoceni, ale nespurtovali. Bylo jasné, že každý má jistý titul své země. Zvedli ruce nad hlavu a Štyby projel páskou a kousíček dřív.
„Splnil se mi sen. Strašně moc jsem ten silniční titul chtěl získat a spolu s klasikami to pro mě byl hlavní cíl první poloviny sezóny,“ říkal Štyby. Stříbro navíc vybojoval jeho stájový kolega z Omega Pharma-Quick Step Petr Vakoč a stejně jako v časovce se oba vešli na bednu.
„Obrovský dík patří klukùm z týmu. Obětovali se pro mě a jsem jim za to strašně vděčný. Hlavně jsem rád, že jsem tu jejich pomoc takhle zúročil a máme titul,“ popisoval Štyby. „Závod byl strašně těžký, Kluci z NetAppu König s Bártou mi nedali nic zadarmo. Neustále něco zkoušeli vymýšlet, museli jsme být pořád ve střehu. Ale nakonec to krásně vyšlo.“
Dres mistra řadí ve sbírce svých úspěchù hodně vysoko. „Z cyklokrosu už mám těch titulù hodně, ale tohle je něco výjimečného. Budu ten dres všude na závodech ukazovat strašně rád,“ dodal Štyby.





By on 30/06/2014