Op zucht van ritzege

Op zucht van ritzege

Zdenek won ei zo na de derde etappe in de Ronde van Wallonië. In de finale ging onze Tsjechische kampioen per ongeluk in de aanval. “Ik wilde het gat dichten op de laatste vluchter en toen was ik plots alleen vooruit. Jammer dat ik het niet redde tot de streep.”

“Het was een lastige rit. Het regende van bij het begin en het duurde een uur voor de vlucht van de dag tot stand kwam. We controleerden de wedstrijd met Andrew Fenn en Guillaume Van Keirsbulck. Pieter Serry nam samen met Julian Alaphilippe en Wout Poels over in de heuvelzone.”

Alleen renners van Omega Pharma-Quick Step, dus. “Ja, want niemand wilde meewerken. Dat maakte het wel moeilijk voor ons. Toen we de laatste vluchter nog moesten pakken versnelde ik een beetje. Ik had niet meteen door dat ik weg was gereden van het peloton. Ik ben maar doorgegaan.”

“Op het einde, op zo’n 500 meter van de streep, werd ik jammer genoeg weer ingelopen. Ach, ik heb het tenminste toch geprobeerd. Uiteindelijk won Juan José Lobato voor Gianni Meersman, die wel leider blijft. Hopelijk kunnen we de trui vasthouden tot het einde.”
By Niels De Wit on 28/07/2014