Trainingsweek in Mallorca

Trainingsweek in Mallorca

De trainingsweek in Mallorca is bijna afgelopen en ik hoop maar dat het zijn vruchten mag afwerpen.

Het weer was hier al bij al goed. Op maandag regende het en donderdag stond er een sterke wind, maar toch hebben Dlasky en ik hier goed kunnen trainen. Ook Roman Kreuziger, die in hetzelfde hotel logeerde, ging af en toe eens mee. Woensdag hebben we samen 170 kilometer afgewerkt. Er waren ook enkele Tsjechische mountainbikers, dus hadden we een mooie groep.

Ik heb ook goed kunnen rusten in Mallorca. Ik lag al om 20 uur in bed, speciaal voor het belangrijkste deel van het seizoen. Zaterdag vlieg ik naar Brussel, waar mijn mecaniciens me komen ophalen. Van daaruit gaan we naar Roubaix voor de wereldbeker. Ik ben benieuwd hoe de benen zullen zijn na mijn week stage hier."Groeten uit Mallorca naar al mijn supporters. Ik denk dat de voorbereiding op het WK goed verloopt. Nee, ik ben niet op vakantie, maar heb hier wel hard gewerkt voor de komende wedstrijden. Ik kijk er naar uit jullie te zien!"

Ik heb ook gehoord dat Niels Albert een accident heeft voorgehad op het Belgisch kampioenschap. Ik weet niet precies wat er scheelt en hoe hij zich voelt, maar ik hou straks evenveel rekening met hem als bij andere wedstrijden. Ik denk dat Niels hard zal vechten en mij niet zomaar de leiderstrui zal schenken. Zijn motivatie zal groot zijn na zijn kampioenschap.

Maar wat Niels voorgehad heeft maakt me bang. Ik heb al vaker met verschillende renners en organisatoren gesproken dat er iets aan moet worden gedaan. Het veldrijden is een sport voor het publiek, maar iedereen wil echt héél dicht bij ons staan, iets té dicht. Ik hoop maar dat het voorval zich niet meer zal herhalen.
By on 15/01/2010