Tiende in de Clasica San Sebastian

Tiende in de Clasica San Sebastian

Styby is tiende geworden in de Spaanse klassieker Clasica San Sebastian. Op de laatste helling van de dag kwam de Tsjechische kampioen te kort om mee te zijn met de betere klimmers. “Ik heb daar alles gegeven wat ik had. Meer zat er niet in.”

“De vlucht van de dag bestond eigenlijk maar uit één renner. Heel makkelijk om te controleren dus. In de finale moesten we twee keer over de Jaizkibel en de Arkale. Twee lastige beklimmingen. Bij de tweede passage op de Jaizkibel moesten al veel renners passen en bleef er een klein peloton over.”

Toen voelde Zdenek zich nog goed. “Eigenlijk al heel de wedstrijd lang. Ik probeerde alles op de laatste klim te zetten: de Bordako Tontorra. Die lag op zo’n 10 kilometer van het einde. Ik draaide er op in een goede positie, maar jongens als Alejandro Valverde en Joaquim Rodriguez gingen daar iets te snel.”

Een groep van een man of vijf kon zich afscheiden en vocht om de overwinning. Zdenek eindigde 43 seconden na winnaar Valverde op een tiende plaats. “Samen met Jelle Vanendert was ik de enige renner in de top tien die de Tour niet reed. Toch een beetje opvallend.”

“De tweede helft van mijn seizoen is nog maar pas begonnen en dus mag ik tevreden zijn met waar ik nu sta. Vanavond vlieg ik van Bilbao naar Mallorca, waar ik zal trainen tot de start van de Eneco Tour op 11 augustus. Nog een dag of tien dus.”
By Niels De Wit on 02/08/2014