Styby wint op de piste van Roubaix

Styby wint op de piste van Roubaix

Na Koksijde en Igorre heeft Zdenek ook de wereldbeker in Roubaix naar zijn hand gezet. Op het modderig parcours bleef hij met een kleine voorsprong Klaas Vantornout en Sven Nys voor. Styby, die al zijn negende zege van het seizoen behaalde, neemt ook de leiding in het klassement.

"Ongelofelijk", was de eerste reactie van Zdenek. "Ik heb deze week hard getraind in Mallorca en was een beetje moe. Ik dacht wel voor een goede uitslag te gaan, maar dat ik zou winnen had ik niet verwacht. De eerste drie ronden ging het niet heel goed, pas daarna voelde ik me iets beter."

Zdenek nam na de eerste wedstrijdhelft zelfs de touwtjes in handen. "Ik reed nochtans mijn eigen tempo maar dat was genoeg. Ik was vooral benieuwd wat Niels zou doen, maar die kwam niet", gaat Styby verder, die na zijn superronde steeds verder van de tegenstand weg reed.

"Ik had geen hele goede dag en toch win ik hier. Heel mooi. Nu neem ik de leiding in het klassement van de wereldbeker en de UCI, iets waar ik in het begin van het seizoen van droomde. Het WK? Die wedstrijd gaat heel anders zijn. Hier lag modder, in Tabor ligt er waarschijnlijk sneeuw."

Albert eindigde pas als achtste en heeft in het klassement een achterstand van vijftien punten op onze kampioen. De volgende en meteen ook laatste wedstrijd om de wereldbeker staat volgende week op het programma in Hoogerheide, waar vorig jaar het WK werd verreden.
By on 17/01/2010