Styby wint in de Eneco Tour!

Styby wint in de Eneco Tour!

Styby heeft in Vlijmen de tweede etappe van de Eneco Tour gewonnen. In de sprint was hij sneller dan Lars Boom en Sep Vanmarcke. Onze kampioen neemt ook de leiding in het klassement. “Morgen is er al een tijdrit. Ik zal de trui proberen te verdedigen.”

Een vlucht van drie gaf de etappe kleur. In de regenachtige finale werden ze een voor een ingelopen en mochten de toppers het uitvechten. Door de regen lagen de wegen er opnieuw glad bij en de regen zorgde eveneens voor verschillende lekke banden.

Mede daardoor brak het peloton in de finale. Zdenek zat goed mee vooraan. “Ik wist dat ik daar moest zitten, want in de laatste paar kilometer volgde nog een lichte kasseistrook. Ik raakte er goed doorheen, waarna Lars Boom in de aanval trok. Ik twijfelde niet om mee te gaan.”

Ook de Italiaan Manuel Quinziato sloot aan, maar lang bleven de drie niet buiten schot. Onder de rode vod van de laatste kilometer kwamen verschillende renners terug. “Bauke Mollema kwam er bij en ging meteen aanvallen. Ik moest mee, want in mijn wiel zaten twee van zijn ploegmaats.”

Styby remonteerde de Nederlander op 250 meter van de streep en won. “Ik dacht nochtans dat ik van te ver was begonnen en ik dus een fout had gemaakt. Maar ik slaagde er gelukkig toch in om de rest af te houden. Ik wist dat ik Boom in de gaten moest houden vandaag, want hij is van de streek.”

Door zijn knappe overwinning is Styby nu ook leider in het klassement. “Maar morgen volgt er wel die tijdrit. Gelukkig is die met zijn 9 kilometer niet zo lang. Ik ben geen tijdrijder, maar heb wel veel op mijn tijdritfiets getraind. Ik ben benieuwd en ga vooral mijn best doen.”

“De conditie is goed, dus ik ga er volledig voor. Een tweede eindzege? Misschien wel. Maar eerst die tijdrit dus. Daarna volgt het lastigere werk op vrijdag met de rit naar Geraardsbergen, die ik vorig jaar wel won. Ik wil tot slot nog mijn ploegmaats bedanken voor het werk van vandaag.”


Results
1. Zdenek Stybar (Cze) 04:06:16
2. Lars Boom (Ned) + 0
3. Sep Vanmarcke (Bel) + 0
4. Marco Marcato (Ita) + 0
5. Manuel Quinziato (Ita) + 0

By Niels De Wit on 12/08/2014