Opnieuw een sprint in de Tour de l’Eurométropole

Opnieuw een sprint in de Tour de l’Eurométropole

In de Tour de l’Eurométropole heeft Arnaud Démare zijn tweede etappe op rij gewonnen. Styby moeide zich niet met de debatten en bolde als 47e over de streep. “Het ging er enorm nerveus aan toe, en dus besloot ik om geen risico te nemen.”

“Het ging er van bij de start onmiddellijk hard aan toe en in het eerste uur haalden we zo een gemiddelde van 50 kilometer per uur. Pas daarna reed de vlucht van de dag weg. Een eind verderop, bij de bevoorradingszone, besloot plots Belkin een waaier te trekken. Dat kwam erg ongelukkig, want op die manier kon niemand zijn etenszakje aannemen. Toen we uit de bevoorradingszone reden, stopten de mannen van Belkin er weer mee…”

Bij het aansnijden van de lokale ronde reed een grote groep weg. “Met Guillaume Van Keirsbulck en Stijn Vandenbergh hadden we twee mannen mee: ideaal. Maar toch kwam alles weer samen en werd het een massaspurt. Ik wilde graag Andrew Fenn helpen en hem naar voor brengen, maar het ging er allemaal heel nerveus aan toe en dus slaagde ik niet in mijn opzet.”

“Natuurlijk gingen ze in de spurt ook nog eens tegen de grond. Gelukkig was er niemand van onze ploeg bij betrokken en hopelijk zijn de andere jongens allemaal oké.”
By on 04/10/2014