Štyby vyhrál memoriál Vandenbroucka!

Štyby vyhrál memoriál Vandenbroucka!

Fantazie! Zdeněk dnes vyhrál jednorázovku Binche-Chimay-Binche /Mémorial Frank Vandenbroucke! Je to první triumf od jeho srpnového zranění na Eneco Tour. Dokázal se dát obdivuhodně dohromady a stylově zakončil silniční sezónu.
„Je to krásná tečka, ale moje sezóna ještě nekončí. Èekají mě ještě nějaké krosové závody, ten první už v neděli. Moc se na to těším,“ řekl Štyby.
Vyhrál díky překvapivému ataku v závěru. Nastoupil 1,5 km před cílem na kostkách společně se stájovým kolegou Niki Terpstrou a sám udržel náskok několika metrù před pelotonem, jehož spurt vyhrál John Degenkolb, třetí skončil Jens Debusscher. „Niki mi řekl, že na kostkách pojede doraz, abych jel za ním. Byla to nádherná týmová práce,“ pochvaloval si taktiku OPQS Zdeněk.
„Musel jsem to zkusit, protože Degenkolb a někteří další kluci jsou hodně rychlí. Poslední kilometr byl moc těžký. Jelo se po kostkách a mírně do kopce. Ale pro mě to bylo dobré. Během chvíle jsem měl pár vteřin a všechno vyšlo na jedničku. I když se peloton o něco přiblížil, udržel jsem to,“ radoval se Štyby. „Od návratu po pádu na Eneco Tour jsem nikdy nebyl ve stoprocentní formě, ale od mistrovství světa jsem se začal cítit lépe. Je krásné, že to na závěr sezóny takhle vyšlo.“





By on 07/10/2014