Weer op de fiets

Weer op de fiets

Styby is ondertussen al voorzichtig begonnen met trainen. De voorbije weken zat hij ook niet stil, want naast zijn huwelijk met Ine en het bijhorende feest, volgde er ook een vakantie. En terwijl moest Zdenek ook zien dat zijn lichaam herstelde van zijn laatste crash in Ardooie midden oktober.

“Ik heb al een operatie ondergaan aan mijn tanden, van mijn eerste val in Ardooie tijdens de Eneco Tour. Ze trokken zeven tanden uit, weliswaar onder volledige verdoving. Binnen twee weken moet ik nog eens langsgaan bij de dokter en begin januari onderga ik nog maar eens een nieuwe operatie.”

Ook meteen na de cross in Ardooie onderging Zdenek al een operatie. “Dat was aan mijn schouder. Die is nu redelijk oké. Wanneer ik fiets, voel ik het wel nog altijd. Ik kan alleen maar hopen dat het beter en beter zal gaan en dat de pijn op termijn verdwijnt.”

De voorbije dagen spendeerde onze wereldkampioen in eigen land. “Ik heb er voor het eerst sinds oktober op de fiets gezeten. Ik heb één keer op de mountainbike gereden en ook een keer op de weg. Gisteren werkte ik een training af van anderhalf uur.”

Komende week vertrekt hij naar Mallorca. “Ik wil er goed kunnen trainen, want het trainingskamp van Omega Pharma-Quick Step start op 8 december en ik wil toch al een beetje conditie hebben tegen dan.”
By on 23/11/2014