Niet in Tabor, wel in Calpe

Niet in Tabor, wel in Calpe

Styby zal komend weekend noch zijn titel noch commentaar geven in Tabor, waar gestreden zal worden om de wereldtitel in het veldrijden. Onze wereldkampioen moest eerder afhaken wegens aanhoudende pijn aan de schouder en zou daarom voor de Tsjechische televisie commentaar geven. Maar ook dat gaat niet door. “Jammer dat ik er niet bij kan zijn.”

“Ik heb met het team beslist om niet naar Tsjechië te gaan. Ik keek er nochtans erg naar uit, ook om commentaar te geven, maar het risico is gewoon te groot. Ik zou een paar dagen niet goed kunnen trainen en ik ben er al een aantal verloren toen ik een operatie onderging aan mijn schouder. En hier in Spanje is het nu 20 graden, in Tsjechië daalt de temperatuur onder het vriespunt. Geen ideaal weer om in te trainen."

En dus zal Styby in Spanje de wedstrijd moeten volgen. “Hopelijk lukt dat. Ik ben gelukkig niet de enige van de ploeg die het veldrijden nog volgt.”

“Hopelijk doen mijn landgenoten het goed. Ik kijk vooral uit naar de prestatie van Katerina Nash, want zij is een grote favoriete bij de dames. Bij de profs zal het iets moeilijker worden voor ons Tsjechen, want zowel Martin Bina als Radomir Simunek hebben nog geen goed seizoen achter de rug. Maar misschien verrassen ze voor eigen publiek.”

“Mijn favorieten zijn Sven Nys en Kevin Pauwels. Maar ook die jonge gasten, Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel, zijn in goede conditie. Het zal er interessant worden.”


By on 28/01/2015