Morgen start het seizoen

Morgen start het seizoen

Met op zaterdag de Vuelta a Murcia en op zondag de Clasica de Almeria maakt Styby dit weekend zijn debuut dit seizoen. “Blij dat ik opnieuw met een nummer op mijn rug mag fietsen. Dat is ondertussen al vier maanden geleden.”

“Ik heb het koersen hard gemist de afgelopen maanden. Ik heb nog nooit zo lang niet gekoerst. Ik weet niet goed wat ik van dit weekend moet verwachten. Ik voel me niet slecht op training, maar ik kom waarschijnlijk wel wedstrijdkilometers te kort.”

De twee wedstrijden in Spanje moeten dus dienen als voorbereiding. “En de Volta ao Algarve, die daarna volgt, ook. Ik wil met een goede conditie aan de start staan in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne eind deze maand. Over twee weken eigenlijk al.”

“Maar eerst dus Murcia. Die wedstrijd ziet er nog lastig uit, met een moeilijke klim op 40 kilometer van de streep en ook eentje diep in de finale. Benieuwd of ik daar iets kan tonen. Zondag in Almeria zal het wellicht een sprint worden en is Mark Cavendish onze kopman.”
By on 13/02/2015